Bouwrecht

Als u aannemer bent krijgt u regelmatig te maken met het bouwrecht. Helaas komt u hier pas echt mee in aanmerking als het fout gaat. Bijvoorbeeld bij de oplevering van een project of bij de uitvoer. Het is belangrijk dat u bij elk project juridisch ingedekt bent. Wij helpen u graag bij advies over bouwrecht. Helaas kan het ook voorkomen dat er juridische procedures gestart worden. Bijvoorbeeld omdat een klant een schadevergoeding eist. Onze juristen zullen altijd proberen te voorkomen dat het tot een procedure komt. Er blijven zo een hoop onkosten bespaart en u kan een probleem tot een goed einde brengen.

Opstellen contracten en algemene voorwaarden

Het is belangrijk dat u bij een nieuwe opdracht voldoende ingedekt bent. Door de algemene voorwaarden en het contract juridisch dicht te timmeren loopt u minder risico bij een project. Veel aannemers denken hier helaas te weinig over na als ze een project beginnen. Dit is jammer want het kan een hoop geld kosten als het een keer misgaat. Binnen het bouwrecht weten we alle inns en outs op het gebied van bouwen. Mocht er iets fout gaan dan kunnen we als geen ander begrijpen waar het precies fout gaat. Wij denken niet alleen vanuit de kant van de ondernemer, maar ook vanuit de klant. Wat zou er bij uw project fout kunnen gaan? Wij helpen u met het opstellen van standaard contracten die u bij elk contract weer kan gebruiken. Daarnaast helpen we u ook met het opstellen van de algemene voorwaarden volgens het bouwrecht.

Begeleiding bij geschillen

Ondanks de juridische regelgeving kan er een geschil ontstaan tussen u en de klant. Wij kunnen u helpen om bij een geschil de begeleiding uit te voeren. Als jruist proberen we een geschil altijd professioneel op te lossen. We proberen een proces altijd te voorkomen. Niet alleen omdat een proces een hoop gedoe oplevert, maar het ook een hoop geld kan kosten. Door een geschil met uitstekende begeleiding op te lossen kunnen we een proces voorkomen. Wij kunnen u ook adviseren wat er gaat gebeuren als het wel tot een rechtszaak aankomt. U weet dan vooraf al hoe groot de kans is dat u gaat verliezen. U weet dan vooraf of het beter is om van te voren tot een oplossing te komen. Uiteraard handelen wij altijd volgens het officiële bouwrecht in Nederland.

Verborgen gebreken

De meeste geschillen ontstaan over verborgen gebreken die na oplevering aan het licht komt. Het is nu de vraag of u daar als aannemer verantwoordelijk bent. Het kan zijn dat u al gewaarschuwd had dat er een risico aanzat en dat de opdrachtgever dit voor lief nam. Dit soort dingen kunnen uitlopen tot lange juridische procedures. Het is slim om een geschil direct te laten oppakken door een jurist. U weet dan zeker dat alles goed geregeld en afgehandeld wordt. U kan op deze manier een rechtszaak proberen te voorkomen. Wij helpen u graag bij de complete begeleiding en eventueel nemen wij het gesprek op ons om te onderhandelen met uw klant. Er gaat namelijk veel emotie inzitten als jurist kunnen wij dit op een rustige manier voor u oplossen.