Huurrecht

Als ondernemer kan u te maken krijgen met het huurrecht. Bijvoorbeeld als u een bedrijfspand huurt. Helaas kunnen er nog wel eens geschillen ontstaan tussen de verhuurder en de huurder. Het is belangrijk om geschillen zo snel mogelijk op te lossen. Onze juristen hebben absoluut verstand en ervaring als het aankomt op huurrecht. U kan bij ons terecht voor een geschil, maar ook bij het opstellen van een huurovereenkomst of het nalopen van de bestaande overeenkomst. U wil natuurlijk wel dat u juridisch beschermd bent als u een pand gaat huren of verhuren. In beide situaties kan u bij onze juristen terecht voor advies of begeleiding. In de praktijk heeft u vaak sneller juridisch advies nodig als ondernemer, dan als consument. Helaas lopen ondernemers vaker tegen problemen aan bij het huren van een bedrijfspand.

Een huurovereenkomst beëindigen

Helaas kan u lang niet altijd een huurovereenkomst zomaar beëindigen. De regels omtrent het beëindigen van een contract staan genoteerd in de overeenkomst. Als u van plan bent om te gaan verhuizen, dan kan u samen met een jurist naar de overeenkomst kijken. Samen kan u kijken welke mogelijkheden er zijn om onder het contract uit te komen. Vaak gaat dit niet zo eenvoudig als bij een consument. Het kan ook voorkomen dat de verhuurder uit het niets besluit om uw huurovereenkomst te beëindigen. Bijvoorbeeld omdat u om een huurverlaging gevraagd heeft en hij liever meer huur wil vragen. Dit kan al snel oplopen tot een juridisch conflict waarbij een rechter aan de pas moet komen. Onze juristen kunnen zowel de verhuurder als huurder bijstaan bij een juridisch conflict over het huurrecht.

Onderhoud van het pand

De meeste juridische conflicten ontstaan omtrent het onderhoud van het pand. Als het pand in verval begint te raken en er gebreken ontstaan, dan moet de verhuurder dit meestal oplossen. Alleen soms kan het juist de zaak van de huurder zijn. Dit kan bij bedrijven vrij ingewikkeld liggen en staat meestal opgenomen in de huurovereenkomst. Via een procedure kan u vaak eisen dat de verhuurder als nog het onderhoud gaat uitvoeren. Als de verhuurder dit niet doet dan mag u minder huur betalen. Wij kunnen u begeleiden om geschillen over het onderhoud te voorkomen of op te lossen. Onze juristen zijn experts op het gebied van huurrecht en helpen u graag verder.

Juridische conflicten over de huurprijs

Natuurlijk kan er altijd een juridisch conflict ontstaan over de huurprijs. Bijvoorbeeld als u een winkelpand huurt, maar de helft van de straat leegstaat. Het gevolg is dat uw inkomsten teruglopen en u vind het niet meer dan realistisch dat de verhuurder de huurprijs verlaagt. De waarde van het pand ligt namelijk lager. Bij dit soort juridische conflicten kan u het beste een jurist op de zaak zetten. Wij kunnen kijken of we tot een oplossing kunnen komen om de huurprijs te verlagen bij de verhuurder. Uiteraard kan u ook bij ons terecht voor advies en een plan van aanpak. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over huurrecht.