Merkenrecht

U heeft een eigen merk en deze ook geregistreerd bij het merkdepot alleen vervolgens loopt u tegen namaak aan. Helaas komt dit ondanks u juridische bescherming altijd voor. Het is belangrijk om bij dit soort tegenvallers direct contact op te nemen met onze juristen. Wij hebben altijd een jurist in huis gespecialiseerd in merkenrecht. Wij kunnen u van a tot z begeleiden bij zaken rondom uw merk. Dek bijvoorbeeld aan het registreren van uw merk, maar ook het juridisch aanvechten van namaak. Als uw merk gelanceerd wordt is het slim om dit direct juridisch te beschermen. U kan zo voorkomen dat er iemand aanspraak gaat maken op uw eigendom. Of dat uw merk door een ander bedrijf geregistreerd wordt. Helaas zijn we het allemaal in de praktijk al eens tegengekomen. Ervaren juristen kunnen u helpen om problemen te voorkomen, maar ook om procedures tegen andere bedrijven aan te spannen.

Merken registratie

Als u een onderscheidend merk of handelsnaam heeft is het slim om deze te laten registreren. U kan zo voorkomen dat een ander er met uw idee vandoor gaat. Uw merk moet dan wel onderscheidend genoeg zijn. Het registreren van een merk kan een hoop gedoe opleveren, maar als het fout gaat heeft u nog veel meer gedoe. Gelukkig kunnen wij u helpen met merken registratie. Wij kunnen uw zorgen uit handen nemen en uw merk juridisch beschermen tegen inbreuk.

Juridische stappen ondernemen bij merkinbreuk

U komt erachter dat een ander bedrijf online uw merk gestolen heeft. Het is belangrijk om direct tegenop te treden. Onze juristen kunnen u helpen om direct actie te ondernemen. Uiteraard dient uw merk/handelsnaam wel geregistreerd te zijn voordat u stappen kan ondernemen. Voordat we stappen ondernemen bekijken onze juristen eerst uw rechten binnen deze zaak. Gaat het inderdaad om namaak? Heeft u het merk geregistreerd? Als blijkt dat we een zaak hebben gaan we direct stappen ondernemen. We gaan als eerste proberen om de handel offline te halen en vervolgens zorgen we voor een schadevergoeding. Deze kunnen we eisen via de rechtbank als uw merk geregistreerd is bij het merkendepot.

Advocaat bellen bij een merkconflict

Het kan natuurlijk ook dat u zelf een merkconflict heeft. U heeft waren die u misschien online aanbied en waarbij een merk beweerd dat u inbreuk maakt op het merkrecht. U heeft er geen verstand van en u vraagt u af of het bedrijf hier recht op heeft. Als u tegen een merkconflict aanloopt kan u ons altijd bellen voor advies. Eventueel kunnen we u zelfs helpen bij een procedure als blijkt dat de eigenaar van het merk gelijk heeft. Onze juristen doen er alles aan om uw conflict op te lossen in uw voordeel. Twijfel dus niet langer en laat de zaak niet op z’n beloop, maar neem direct contact met ons op om het conflict professioneel op te lossen. Wij zorgen ervoor dat alles alsnog tot een goed einde gebracht wordt. Dankzij onze kennis weten we altijd of u in uw recht staat en wat de beste oplossing is.