Vaststellingsovereenkomst

U krijgt een telefoontje van uw baas of u op kantoor wilt komen. U voelt aan de ene kant al dat er iets mis is. Als u eenmaal op kantoor aankomt krijgt u te horen dat u overbodig bent geworden. Er is geen andere oplossing dan u te ontslaan. U moet hiervoor akkoord geven met een vaststellingsovereenkomst. Heel even begint u te twijfelen of het wel slim is om zo’n overeenkomst te tekenen. Behoud u bijvoorbeeld wel uw recht op een WW-uitkering als u tekent? Uw werkgever zet u enorm onder druk en voor u het weet zet u alsnog een handtekening. Een handtekening waar u later spijt van gaat krijgen.

Wat moet u doen bij een vaststellingsovereenkomst?

Raak in het begin niet in paniek en ga ook geen ruzie maken. Laat u vooral niet onder druk zetten om een handtekening te zetten. Vraag uw baas om erover na te denken. Een vaststellingsovereenkomst is ontslag met wederzijds goedvinden. U bent dus niet verplicht om er mee akkoord te gaan. Neem daarna direct contact op met een jurist om de overeenkomst te bekijken. Heeft u toch een handtekening gezet? Geen paniek en bel ook uw jurist op. U heeft de eerste keer dat u een overeenkomst ondertekend een opzegtermijn van 14 dagen. U kan zonder opgave van reden uw handtekening ongedaan maken. Er is dus nog niets aan de hand, maar het is wel slim om snel te handelen.

Ontslag met behoud van uw WW-uitkering

Als u overbodig bent kan u een ontslag wel aanvechten, maar uiteindelijk trekt u het aan het langste eind. U kan nog het beste proberen eruit te komen met uw baas en een goede deal te sluiten. Uw jurist kan u helpen om het ontslag vaststellingsovereenkomst en ww te controleren. Als de overeenkomst op de juiste manier is opgesteld dan kan u de WW-uitkering gewoon behouden. Wij zorgen er ook voor dat u betere voorwaarden krijgt. Uw baas komt er niet zo gemakkelijk vanaf en zal een verbeterd voorstel moeten neerleggen met behoud WW-uitkering en een ontslagvergoeding.

Vraag om advies bij een vaststellingsovereenkomst

Aarzel niet en bel ons direct als uw baas een voorstel doet. Wij kunnen voor u onderhandelen over betere voorwaarden, een hogere transitievergoeding en we kunnen kijken of het ontslag terecht is. Laat u nooit onder druk zetten want uiteindelijk komt u er beter vanaf. Het is raadzaam om deskundige juridische hulp in de arm te nemen om uw overeenkomst te beoordelen.